BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Offshore: gyengülő magyar pozíció

Gyengült Magyarország pozíciója a régiós szolgáltatóközpont-beruházásokban

Magyarország 2011-re is megőrizte a helyét a nemzetközi offshore szolgáltató központok létesítésére leginkább ajánlott harminc globális helyszín között, egy-két mutatóban mégis gyengült korábbi pozíciója – derül ki az amerikai Gartner piackutató cég legfrissebb éves jelentéséből.
Tíz szempont alapján elemzik a szakértők a szóba jöhető országokat.

 Ebbe az adó-, a munkaerő- és infrastruktúra-feltételek mellett az oktatás, a jogi környezet, a szellemi tulajdon védelme is beletartozik. A legattraktívabb harminc ország között továbbra is India áll az első helyen, de ott van már szorosan a nyomában legnagyobb ázsiai kihívója, Kína is. Európát az összesítésben már kizárólag a kelet- és közép-európai államok képviselik. Magyarország mellett újként felkerült a listára Bulgária is, de ott van még Csehország, Lengyelország, Oroszország, Románia, Szlovákia és Ukrajna. Ugyanakkor kikerültek a kínálatból a korábban olyan vonzó helyszínek, mint Írország, Izrael vagy Szingapúr.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.