BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós nem találkozott Gerendaival

Nem jött létre a ma délutánra tervezett találkozó Tarlós István főpolgármester, illetve Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója között, amelyen a fesztivál területére kivetni kívánt területhasználati díj számítási módjáról és a kedvezmény lehetőségéről egyeztettek volna.

A megbeszélést a főpolgármester mondta le - értesült a Világgazdaság Online. Az egyeztetést információink szerint a jövő hétre halasztották. Mindeközben ma délután tüntetést tartottak civilek a Főpolgármesteri Hivatal előtt a fesztivál mellett.

Mint ismeretes: a múlt héten Budapest városvezetése a főváros pénzügyi-gazdasági állapotára hivatkozva bejelentette, hogy ezentúl senki nem mentesülhet a díjfizetés alól a közterületek használata után, így a Sziget szervezői sem. A kivetendő díj alapjául az előző városvezetés által megállapított, de elengedett 2,5 milliárd forintos összeget vették, amelyből Tarlós István közlése szerint 1-1,5 milliárd forintot hajlandóak lennének elengedni a rendezvénynek.

A Sziget szervezői közölték, hogy még a jobb esetben fennmaradó 1 milliárd forintot sem tudnák kigazdálkodni a 80-100 milliós hasznukból, ezért a rendezvény budapesti megrendezését veszélyezteti egy ekkora díj. Gerendaiék tízmillió forint környékén lévő díjat találnának elfogadhatónak, ezt utóbb Tarlós István minősítette irreálisnak. A sajtóban megjelent hírek szerint mindkét fél bízik abban, hogy végül sikerül megállapodni a kérdésben.

Az elmúlt napokban több szakmai szervezet, a Magyar Szállodaszövetség, illetve két taxis szövetség is kiállt a zenei fesztivál mellett, mondván, hogy az több milliárd forintos bevételt hoz a főváros turizmusának, az ágazatban dolgozó vállalkozások százainak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.