BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az osztrák SPAR fizette ki a magyar válságadót

Feiner Péter: Nem a kiskereskedelemnél van az „extraprofit”, amit megadóztattak

A válságadó miatt lekerült a napirendről a második SPAR-húsüzem építése, pedig a bicskei az idén 4 milliárd forint értékben szállít magyar sertéshúst Csehországba. Mivel a cégnek nem volt pénze a 6 milliárdos különadó kifizetésére, osztrák tulajdonosa vállalta, hogy három éven át évi 20 millió eurót fizet a magyar költségvetésnek. Feiner Péter cégvezető azért is kifogásolja a válságadót, mert a nyereséges nagykereskedelem helyett a veszteséges kiskereskedelmet sújtja.

Több okból is kifogásolja a kereskedelemre kirótt válságadót Feiner Péter, a SPAR Magyarország vezetője. Egyebek között azért, mert a nyereséges nagykereskedelem helyett a veszteséges kiskereskedelmet sújtja. A cég adóját az osztrák anyavállalat fizette ki, amely átgondolja, érdemes-e ide befektetni.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.