BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Melyik autókat szeretjük a legjobban? Kiderült!

Magyarországon kezd magára találni az autópiac, azonban az Európai Unióban még nem veszik az autókat.

Úgy tűnik, Magyarországon egyre több autó talál gazdára. Legalábbis a legfrissebb felmérés szerint 2011 januárjában 3 466 autót adtak el hazánkban, míg 2010-ben 2 781-es adatról adott számot az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA). Ez 24,6 százalékos emelkedésnek felel meg, mely jelentősen meghaladja az Európai Unió januári átlagát, ahol 1,4 százalék a visszaesés.

A balti államokban hihetetlen mértékű emelkedést tapasztaltak. Észtországban éves alapon 118,2 százalékkal növekedett az új autók értékesítése, Lettországban 126,4 százalékos emelkedést, Litvániában 92,7 százalékos növekedést mértek. A kiugróan magas adatokhoz jelentősen hozzájárult az alacsony bázis, ugyanis a visszaesés mértéke is hatalmas volt, és ezen államokat rázta meg a leginkább a világgazdasági vállság az EU-ban.

Görögországban a tavaly januári 26 548-as eladási szám 9 747-re zsugorodott, mely 63,3 százalékos esésnek felel meg.

A Seat és a Skoda típusú gépkocsikat egyre jobban kedveljük, 10 százalék körüli emelkedést mértek egy év alatt az eladásoknál, míg a Fiat autóit nem vásárolják Európában: 26 százalékos visszaesést mértek az időszakban. A Suzuki eladásai 10 százalékkal estek, és a Toyota sem remekelt. A Mitsubishi kiemelkedő: 42,8 százalékkal többet veszünk belőle, mint egy éve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.