BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent az E.On profitja - Idén sem vár sok jót a cég

Közel 30 százalékkal esett vissza a német energiaipari óriás, E.On nettó nyeresége 2010-ben elsősorban az értékesítés bővülésének alacsonyabb üteme miatt - jelentette a vállalat szerdán. A társaság 2011-re további, 16 százalékos profitcsökkenést vár.

Az E.On 2010-ben 5,85 milliárd eurós nettó nyereséget ért el szemben az egy évvel korábbi 8,42 milliárd euróval. A Dow Jones üzleti hírügynökség által megkérdezett elemzők 4,88 milliárd eurós profitra számítottak.

A társaság szerdán arról tájékoztatott, hogy várakozásai szerint 2011-ben 11,2 és 11,9 milliárd euró közötti kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredményt (EBITDA) érhet el, ami alacsonyabb a 2010. évi 13,35 milliárd eurónál. A csökkenést elsősorban a nagykereskedelmi profitmarzsokkal és a németországi atomenergia-adóval magyarázta a vállalat.

A vállalat 92,86 milliárd eurós bevételt könyvelt el az előző évben, ami 16 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Elemzők 83,62 milliárd euróra számítottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.