BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Buszokkal hozzák a német turistákat a magyar fürdőkbe

A Magyar Turizmus Zrt. idén szorosabbra fűzte szakmai kapcsolatát Németország egyik legjelentősebb, gyógy- és wellness turizmusra szakosodott nagyvállalatával, a PA Touristikkal. A PA Touristik 2010 elejétől heti rendszerességgel, garantált, háztól-házig szállítást biztosító buszjáratokat közlekedtet Hévízre, Zalakarosra, Sárvárra és Bükfürdőre - írja szerdai közleményében az MT Zrt.

A PA cégcsoport a magyar egészségturisztikai kínálatot egy 45 német irodából álló utazásszervezői és utazási irodai hálózaton keresztül értékesíti. A szakmai együttműködés célja hogy közösen még több vendéget csábítsanak Magyarország balatoni és nyugat-magyarországi gyógyhelyeire, hazánk legfontosabb turisztikai küldőpiacáról, Németországból.

A PA a Mutsch Ungarn Reisen Kft. közösen Sármellékre repülő járatokat is elindít április 16-tól. Évente több mint ötven járatot közlekedik majd az együttműködésnek köszönhetően Németország és a Balatonhoz közeli település között. Idén már négy német városból érkeznek a chartergépek a FlyBalaton repülőtérre: Frankfurtból és Hamburgból szombatonként, Berlinből és Hamburgból pedig minden második szombaton érkeznek a Lufthansa gépei.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet külképviselete már korábban is dolgozott együtt Németország egyik legjelentősebb, gyógy- és wellness turizmusra szakosodott nagyvállalatával, a PA Touristikkal. A 2011-től megvalósuló szorosabb szakmai kapcsolat egy többéves nagyszabású együttműködés kezdete - áll az MT Zrt. közleményében.

Ennek keretében a társaságok számos akciót bonyolítanak le annak érdekében, hogy minél több, elsősorban egészségturisztikai céllal érkező német vendég keresse fel hazánkat. A német vendégek Magyarországra csábításában Hévíz, Zalakaros, Sárvár és Bükfürdő városok és ezek turisztikai szolgáltatói is jelentős szerepet töltenek be.

Mezősi Csilla, az MT Zrt. egészségturizmus szakértője azt emelte ki, hogy a német megközelítés szerint, az ottani tapasztalatoktól eltérően, a magyarországi gyógyszállók gyógy-komplexumként működnek, ami azt jelenti, hogy a szállókban nemcsak reumatológus szakorvosok segítik a gyógyulni vágyó vendéget, hanem más orvosi szakterületek tapasztalatait is bevonják.

A német tartományokban nem ritka, hogy a reumatológiai szakrendelésre 4-5 hónapot is várniuk kell a betegeknek. A magyarországi szállókban tapasztalt gyorsaság és hatékonyság kimondottan nagy potenciált jelent a hazai egészségturizmus számára főként azt követően, hogy elfogadják az Európai Unió határokon átnyúló egészségügyi törvénycsomagját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.