BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Internet, régi telefonokon is - Új szolgáltatás a Telenornál

A hagyományos mobiltelefonokon is működő internetalkalmazást fejlesztett a Telenor magyarországi előfizetői számára. A Klikk néven piacra dobott szolgáltatást mától három hónapig ingyenesen lehet igénybe venni - jelentették be a cég ma délelőtti tájékoztatóján.

A Telenor új Klikk szolgáltatásával a hagyományos telefonnal rendelkezők számára is könnyen elérhetővé kívánja tenni az internetet. A Klikk szolgáltatásra regisztrálók az első három hónapban havidíj nélkül, 100 MB-os/hó adatcsomag mellett próbálhatják ki a világháló nyújtotta lehetőségeket.

Egy 2010-ben végzett kutatás szerint a magyar 15-64 év közötti lakosság 44 százaléka gondolja úgy, hogy telefonja alkalmas az internetezésre, ugyanakkor közülük csak minden ötödik használja az internetet a telefonján. Ráadásul a tapasztalatok azt mutatják, hogy az ügyfelek jelentős része nincs is tisztában készüléke internetképességével, pedig telefonjuk alkalmas lenne arra, hogy a világhálóhoz csatlakozzon.

A megkérdezettek közel kétharmada még nem fedezte fel a mobilinternet-használat előnyeit, míg egyharmaduk túl drágának gondolja a szolgáltatást.  Új telefon választásakor a leggyakoribb szempont sok esetben még mindig a készülék tartóssága, a beépített kamera jellemzői, vagy a bluetooth kapcsolat megléte.
 
A Klikk szolgáltatás egyik legfontosabb eleme a mobiltelefonra optimalizált, ingyenesen letölthető Opera Mini böngésző, amelyen hét olyan, az egyszerűbb használat érdekében előre beállított oldal is szerepel, amelyeket gyakrabban látogatnak a felhasználók. Közöttük található - a Telenor mobil oldala mellett - a Facebook és a Gmail.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.