A teszten a népszerű vákuumozott sonkák közül egy sem érte el a „kiváló” eredményt – azaz a legtöbb termék jócskán hagyott kívánnivalót maga után.
A teszt általános tapasztalata, hogy a sonkák íze nem volt megfelelő, túl sósak, jellegtelenek vagy éppen főtlenek voltak, sőt akadt kimondottan romlott is. A legtöbb címkén – néhány kivételtől eltekintve – nem, vagy csupán alig kivehetően lehetett elolvasni az összetevőket. Az összetevők vizsgálatakor olyan alkotó-elemekkel is találkozni lehetett, mint: zselésítő anyag, bőrkepor, hemoglobin
Sajnos a rendkívül hosszú ideig tartó, aprólékos munkát igénylő sonkakészítés helyett a húsipar, hetek, sőt napok alatt készíti el dömping-termékeit, ezzel sokszor lerontva a sonkák minőségét – olvasható a lap közleményében.
A főtt-füstölt sonkáknál – vagy, ahogy a hivatalos megnevezés szól: hőkezelt sonkáknál – fontos, hogy azok ne legyenek túl kemények, és ne engedjenek nyomás nélkül levet sem. Ehhez képest a tesztelt sonkák közül a legtöbb leveses, vagy vizes volt, eresztette magából a páclét – noha a gyártás során a húsipar vízmegkötő anyagokat használ – áll a Kosár magazin weboldalán.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.