BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Optimisták az autókereskedők és az ingatlanpiac

Bizakodásra ad okot az autó- és az ingatlanpiac jelenlegi helyzete – derül ki a legfrissebb felmérésekből. Szakemberek szerint ez a két terület az, amelyen le lehet mérni a gazdaság működését és a jövőbe vetett bizalmat. Ezért volt, hogy 2008-ban ez a két ágazat zuhant drasztikusan a gazdasági világválság idején.

Optimisták az autókereskedők a jövőre vonatkozóan. A többségük az értékesítés növekedését várja már az idei évre is – derült ki a PricewaterhouseCoopers felméréséből. Az elemző tanácsadócég társtulajdonosa, Lőcsei Tamás szerint az autópiac túl van a mélyrepülésen. Körülbelül 50 ezer autó forgalomba helyezésére számítanak 2011-ben - közölte az MR1 - Kossuth Rádió.

A mélypontról való kilábalásban a gépjármű-kereskedők szerint szerepe van az adóváltozásoknak, ugyanakkor jelezték, hogy további segítséget várnak a kormánytól, például, hogy visszaigényelhetővé tegye a szervízdíj áfáját.

Javultak a kilátások az ingatlanpiacon is. A lakáspiacot kivéve derűlátásról tanúskodik a gazdasági kutatóintézet ingatlanpiaci indexe – mondta Akar László, a GKI vezérigazgatója. A budai zöldövezeti társasházaknál és a fővárosi családi házaknál már javulásnak nevezhető elmozdulást érzékeltek. Az árakat tekintve a stagnálás a jellemző.

Az év további részében az ingatlanfejlesztők és forgalmazók nem számítanak jelentős változásra a piacon, ugyanakkor várják a kormány további lépéseit, illetve májusra tervezett megállapodását a bankszektorral, ami a hitelezés újbóli fellendülését hozhatja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.