BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötödére csökkent a MySpace értéke hat év alatt

Sajtóértesülések szerint Rupert Murdoch médiamogul vállalata, a News Corp. legalább 100 millió dollárt fizetne a közösségi médiapiacon egyre inkább gyengélkedő MySpace-ért. A Wall Street Journal úgy tudja, a hét végéig mintegy hat ajánlat érkezhet az úttörő portálra. Ezek között tőkebefektetők is vannak.

A közösségi médiák úttörőjére, a MySpace-re pályázó vállalatok között olyan kockázati tőkebefektető vannak, mint a Thomas H. Lee Partners, a Redscout Ventures és a Criterion Capital Partners LLC, amely már a Bebo közösségi portál tulajdonosa.

A News Corp. már korábban folytatott tárgyalást a Chinese Internettel egy lehetséges felvásárlásról. Az online zenei oldal, a Vevo is potenciális vevőként merült fel – tudta meg a WSJ az ügyhöz közel álló forrásoktól. A News Corp. a The Wall Street Journal tulajdonosa is. A lap szerint Rupert Murdoch médiavállalata nem kevesebb, mint 100 millió dolláros ajánlattal fog előrukkolni. A vállalat 2005-ben 580 millió dollárt fizetett az oldalért.

A MySpace az elmúlt hónapokban megpróbálta újrapozícionálni magát a piacon: különböző szórakoztatóelemekkel bővítette a szolgáltatást, nem sok sikerrel. Márciusban a MySpace forgalma 49 százalékkal 36,1 millió egyéni látogatóra csökkent az egy évvel korábbi adathoz képest. Ez havi összevetésben a legalacsonyabb szám 2006 februárja óta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.