BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Komoly csalások a munka világában

Az elmúlt egy hétben két olyan csalásra is fény derült, amely a munka világához kapcsolódik.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság első fokon három év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki korábban munkaügyi felügyelőként dolgozott, és vállalkozóktól pénzt kért azért, hogy ne bírságoljon az alkalmi munkavállalói könyvek (AM) hiánya miatt.

A férfi a kecskeméti OMMF Dél-alföldi Munkaügyi Felügyelőségénél dolgozott. V. Ferenc az első esetben 20 ezer, a második alkalommal 100 ezer forintot kért és kapott a vállalkozóktól, cserébe olyan jegyzőkönyveket töltött ki, hogy minden rendben van. A másik csalás során trükkös lopásokat követett el az a Nógrád megyei nő, akit végül a balatonalmádi rendőrök fogtak el.

Előállításakor azt mondta a nyomozóknak, hogy Balatonalmádiba munkakeresés céljából érkezett, és mivel nem járt sikerrel, más pénzszerzési lehetőség után nézett. Ekkor találkozott egy 92 éves nénivel, akitől a munkahely címét tudakolta, majd pénzt és bankkártyát lopott el tőle.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.