BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hazai piacáról záratná ki az Apple-t a Samsung

A Samsung az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz fordult azért, hogy az Apple által elkövetetett állítólagos szerzői jogsértések miatt tiltsa ki az Egyesült Államokból az óriáscég két slágertermékét.

A Samsung és az Apple közti harc még áprilisban kezdődött azzal, hogy az alma vállalat pert indított a koreai rivális ellen, azt állítva, hogy a Galaxy termékcsalád az iPad és az iPhone másolata. A Samsung válaszul az Egyesült Államokban és máshol is szerzői jogsértésre hivatkozva beperelte az Apple-t. Mire az Apple a múlt héten egy dél-koreai bíróságon is benyújtotta keresetét, ezzel hazai pályára terelve a küzdelmet.

A csata utolsó lépése, amelyről az AP számolt be, a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz intézet kérvény, melyben a Samsung azt kéri, hogy tiltsák be az iPad és az iPhone Egyesült Államokba történő importálást. Az Apple termékeinek többségét Kínában szerelik össze és onnan importálják a hazai piacra, ezért egy ilyen tiltása gyakorlatilag megbénítaná az Apple-t.

A helyzet pikantériáját tovább növeli, hogy a két cég jelentős üzleti kapcsolatot ápol, hiszen az Apple egyik chipellátója a Samsung. Nam Ki-yung, a koreai vállalat szóvivője úgy fogalmazott: az Apple versenytárs, de ugyanakkor az egyik legnagyobb ügyfelük is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.