BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bezúzta a májust az építőipar

Idén májusában az építőipari termelés volumene mind kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva 4,4százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szezonálisan kiigazítva a termelés a márciusi és áprilisi jelentős csökkenés után májusban az előző havinál 6,4 százalékkal magasabb volt. Az év első öt
hónapjában a termelés 8,3 százalékkal volt kisebb, mint a 2010. azonos időszaki.

A termelés májusi 4,4 százalékos mérséklődésén belül mindkét építményfőcsoport termelése csökkent. Az épületek építése 7,3százalékkal, az egyéb építményeké 1,5 százalékkal maradt el a 2010. májusitól. Az egyéb építményeknél megfigyelt, a korábbi hónapokénál kisebb csökkenést az előző évi alacsony bázis mellett útkarbantartási, illetve vasútfelújítási
munkák eredményezték.

Szezonálisan kiigazított indexek alapján májusban az épületek építésének volumene 7,4 százalékkal, az egyéb építményeké 3,2 százalékkal magasabb volt az áprilisinál. Az év első öt hónapjában az épületek építése 5,8 százalék, az egyéb építményeké 11,4 százalékkal maradt el a 2010. január–májusitól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.