BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Helyet, itt jön a Daimler

A várakozások magasak voltak, ám a Daimler stuttgarti autógyártó konszern ezeket is túlszárnyalta. A Mercedes gyártója az év hátralévő részében is kiemelkedő eredményeket vár.

A konszern közlése szerint az idei második negyedévben a Daimler nettó profitja 30 százalékkal, 1,31 milliárd euróra emelkedett. Az árbevétel ez idő alatt 5 százalékkal, 26,33 milliárd euróra ugrott.

"Az első félévben elért kitűnő teljesítményünkkel a legjobb úton vagyunk afelé, hogy 2011 vállalatunk történetébe az egyik legsikeresebb évként vonuljon be" – hangoztatta Dieter Zetsche, a konszern főnöke a Handelsblattnak nyilatkozva.

A forgalom ez év második negyedében 5 százalékkal bővült és 26,3 milliárd eurót ért el. A Daimler lelke, a Mercedes Benz Cars továbbra is jól teljesít az erőteljes exportnak köszönhetően. A második negyedévben a Mercedes forgalma 4 százalékkal nőtt, és 14,6 milliárd eurót ért el, az üzemi haszonkulcs 10,7 százalékkal újabb rekordot ért el. A Daimler ezzel már most kipipálhatja egyik éves célkitűzését, a legalább 10 százalékos marzsot.

A Daimler pár hete közölte, hogy az első félévben soha nem látott mennyiséget, 610 531 autót értékesített, az eladási rekord elsősorban a középméretű szedánoknak és a terepjáróknak köszönhető. Az év egészét tekintve a német konszern 1,35 millió autós eladási célt tűzött ki maga elé a tavalyi 1,28 millió után.

A jó teljesítmény fényében a vállalatcsoport megemelte az egész évre vonatkozó prognózisát. Eszerint az idei évi üzemi eredmény "igen jelentősen" meghaladja majd az  előző év szintjét. Hogy ez pontosan mit takar, azt nem lehet tudni, de a várakozások egyértelműen magasabbak a korábbiaknál.

Más kérdés, hogy bár Kínában és Indiában növekedtek az eladások, a kereslet csak kissé haladta meg a tavalyit. Ugyanakkor Brazíliában kétszámjegyű emelkedést mutatott az új autók forgalomba helyezése és Oroszország is 40 százalékos emelkedést produkált.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.