BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkenő árbevétel a Nordtelekomnál

A Nordtelekom Nyrt. 117 millió forintos árbevétel mellett 11,4 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2011-es év első felét, ezek az értékek a tavalyi év hasonló időszakában még 142 és 19,4 millió forinton álltak.

A vállalat az elmúlt egy évben jelentős szerkezeti átalakításokat hajtott végre működésében, amelynek hatására átmenetileg csökkent ugyan az árbevétel, viszont jelentős mértékben nőtt a társaság hatékonysága – áll a cég közleményében.

A Nordtelekom számára a pénzügyi válság által generált egyik legfőbb kihívást az ügyfelek pénzügyi fegyelmének romlása jelentette, mára azonban az ügyféltartozások kezelése rutinszerűvé vált. A 2005-ben alapított vállalat – amely a nagy szolgáltatók nagykereskedelmi partnereként kínál vezetékes távközlési szolgáltatásokat és Vodafone-mobilinternetet, de az áramszolgáltatási piac iránt is érdeklődik – leggyorsabban növekvő szegmense jelenleg a mobilinternet.

A Nordtelekom a jövőben további növekedést tervez, melynek három fő pillére van. Egyrészt tovább kívánja javítani a működés hatékonyságát, másrészt az értékesítési hálózat bővítésével kívánja ügyfelei számát növelni. A növekedés harmadik pillérét akvizíciók jelenthetik.

Első lépésként a Beltáv ügyfeleinek és hálózatának megvételét tervezik. Ennek érdekében a cég alaptőkéjének 25, de akár 125 százalékos emelése is elképzelhető. A igazgatóság úgy számol, hogy a befolyó összegből maximum 200 millió forintot fordíthatnak a Beltáv akvizíciójára. A Nordtelekom részvényeinek többsége a Beltáv tulajdonában van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.