BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A legtöbben inkább otthonról dolgoznának

A hangosan beszélő kollégák, a vezetékes és a mobiltelefonok csengése zavarja leginkább a munkahelyeken a figyelmet. Épp ezért a legkomolyabb termelékenységcsökkentő tényezők közé tartoznak.

Egy irodai berendezéseket gyártó cég, a Brother nemrég készített tanulmánya kimutatta, a munkatársak több mint fele (58 százaléka) naponta 5–20 olyan zavaró tényezővel találkozik a munkahelyén, amely elvonja a figyelmét. Mintegy ötödük panaszkodik arra, hogy az ilyen esetek száma meghaladja a napi húszat.

Az 1800 angol otthoni és irodai munkavégzőre kiterjedő tanulmány szerint az előbbi munkavégzésnél csupán 17 százalékuk tapasztal ilyen helyzetet, öt és tíz közötti alkalommal. Számukra az otthoni légkör alkalmasabbnak tűnik a nagyobb munkatempóhoz. Persze nem lehet minden feladatot otthon végezni. A megkérdezett munkahelyi jogászok, pénzügyes munkatársak egy része, a HR-szakemberek háromnegyede véli úgy, hatékonyabban dolgozik az otthonában. A megkérdezettek fele jelezte, hogy naponta 2-4 órát is elveszteget utazással, a kollégákkal való csevegéssel. Ez az idő kiesik a munkavégzésből.

A többség szívesebben adna fel egy jobban fizető állást a rugalmasabb otthoni munkavégzés kedvéért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.