BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csődbe kerülhet az amerikai posta!

A csőd veszélye által fenyegetett amerikai posta azt tervezi, hogy a drákói takarékossági programja keretében mintegy 35.000 munkahelyet szűntet meg.

Az állami vállalat közölte, hogy ennek révén évente akár hárommilliárd dollár összegű megtakarítására is lehetősége nyílik. Az amerikai posta "masszív, egész országra kiterjedő infrastruktúrája ugyanis már nem finanszírozható.

A posta azt is tervezi, hogy az Egyesült Államokban működő levélelosztó központjainak a felét egyszerűen bezárja, és a szolgáltatást pedig korlátozza. Arra kényszerülünk, hogy új helyzettel szembesüljünk - hangoztatta Patrick Donahoe, a konszern főnöke, utalva az internet miatt radikálisan megváltozott üzleti környezetre.

Donahoe nemrég figyelmeztetett az amerikai posta csődjének veszélyére és arra kérte a washingtoni Kongresszust, hogy törvénymódosítással tegye lehetővé többek között a dolgozói drága betegbiztosításának átszervezését. Ezenkívül az amerikai posta önhatalmúlag maga akar dönteni a levélkézbesítés gyakoriságáról.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.