BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A reálhozamok sem segítettek

A magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetése ellenére stagnált az augusztusi kiskereskedelmi forgalom. Mindöszsze 0,4 százalékkal haladta meg a forgalom az egy évvel korábbit a KSH jelentése alapján, ez még így is enyhe pozitív meglepetésnek számít az elemzői konszenzushoz, illetve az előző havi –1,3 százalékos adathoz képest.

Mivel a hozamok a lakosság számára tipikusan egyszeri jövedelemnek számítottak, ezért nem is várt nagyobb megugrást a keresletben Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető közgazdásza.

A szakértő azt is kiemelte, hogy a kedvezményes végtörlesztés is rányomja majd a bélyegét az eladásokra. Negatív trendet vetít előre, hogy a GKI–Erste konjunktúraindex tovább esett októberben is, a fogyasztói bizalom olyan mélyen van, mint a 2009-es recesszió idején. A vállalati szektor várakozásai is majdnem két éves mélyponton vannak, miután nyolcadik hónapja romlik a hangulat, erősödnek az inflációs félelmek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.