BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több holland turista érkezhet

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. évekig tartó lobbizásának köszönhetÕen Budapesten rendezték meg október 6–9. között a holland turisztikai szakma legnagyobb kongresszusát, a Holland Utazási Irodák Szövetségének (ANVR) éves közgyÛlését.

Az eseményen 230 utazásiiroda-vezetÕ és -tulajdonos vett részt s ismerhette meg Magyarország turisztikai kínálatát, ami komoly hatással lehet a késÕbbiekben a holland beutazó forgalomra. A holland turisztikai szakemberek megismerkedhettek az újragondolt magyar gasztronómiával, a magyar kortárs és népi hagyományokat ÕrzÕ dizájnnal, s a parlamentben
is fogadták Õket.

Hollandia Magyarország 11. legfontosabb küldÕpiaca, ez év elsÕ hét hónapjában 169 ezer holland vendégéjszakát generáltak a hazai szálláshelyeken, ez 8,3 százalékos növekedés az elÕzÕ év
hasonló idÕszakához képest. Horváthy Gergely, az MT Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt években visszaesett a holland vendégforgalom, és bízik benne, hogy a mostani növekedéssel trendforduló következhet be, s a jövÕben újra bÕvülhet a Hollandiából származó be-utazóforgalom. A hét végén megrendezett kongresszus reményei szerint nagymértékben hozzájárulhat ehhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.