BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

4 millióhoz közelít a hazai internetelőfizetők száma

A harmadik negyedévben tovább folytatódott az internet piac bővülése Magyarországon, az internet előfizetők száma szeptember végén megközelítette a 4 milliót, amely több mint negyedével meghaladja a 2010 azonos időpontjában mért szintet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Az idei második negyedévhez képest július-szeptemberben 8,6 százalékkal bővült az internet előfizetések száma a KSH adatai szerint.

A dinamikus fejlődés a szolgáltatók közötti éles technológiai és árversenynek is köszönhető. A vezeték nélküli szegmens egy év alatt 54 százalékkal bővült, a nagymértékű változáshoz erőteljesen hozzájárult az egyre inkább megfizethető mobilinternet, amely 59 százalékkal növekedett.

Az összes internet-előfizetés 47 százaléka a mobilkategóriába tartozott, részaránya egy év alatt közel 10 százalékponttal emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.