BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel egymilliárd folyt be az Alteóhoz

Zártkörű kibocsátás keretében újabb 400 millió forint kibocsátási értékben jegyeztek az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. kötvényeiből hazai intézményi befektetők, ezzel a társaság már közel egymilliárd forint szerzett nyilvános, majd zártkörű kötvénykibocsátáson.

 A zérókuponkötvényeik futamideje két év, éves hozamuk 12,5 százalék.
Az energetikai csoport közleménye szerint a bevont források az elmúlt két és fél év felvásárlásokra és zöldmezős beruházásokra épülő növekedésének folytatását szolgálják.

„Terveink között jelenleg elsősorban időjárásfüggő – szél, nap, víz – megújuló energiát hasznosító erőművek felvásárlása, illetve zöldmezős fejlesztése szerepel – bel- és külföldön egyaránt” – hangsúlyozta ifj. Chikán Attila vezérigazgató. A cég idei tervei között kiemelt helyen szerepel a nyilvános részvénykibocsátás, ha a tőkepiaci körülmények és más feltételek a számára is elfogadható módon alakulnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.