BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét jelentős többlet a külkereskedelmi mérlegben

Jelentős, 664 millió eurós többlettel zárt a külkereskedelmi mérleg tavaly novemberben.

Összességében az év első 11 hónapjában a külkereskedelmi többlet 6,6 milliárd eurót tett ki, ami 1,5 milliárd euróval haladja meg a 2010 azonos időszakában mért értéket. A tavalyi esztendő így sorozatban a harmadik év lehet, amikor csúcsot dönt a külkereskedelmi többlet.

Az export volumene 7,9, az importé 4,5 százalékkal nőtt novemberben az előző év azonos időszakához képest. A kivitel és a behozatal növekményének meghatározó része változatlanul a járműgyártáshoz kapcsolódó termékeknél realizálódott. A külkereskedelmi egyenleg további javulását várja Kondrát Zsolt. Az MKB Bank vezető elemzője úgy véli: ebben szerepet játszik az is, hogy a kilátások szerint csökken a belső kereslet, ami mérsékli az importot.

Továbbra is a feldolgozóipar visszaesését jelzi a beszerzési menedzser index szezonálisan kiigazított januári értéke - közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT). A 49,8 pontos érték azonban az elmúlt négy hónap legmagasabbja, és nem sokkal marad el a változatlanságot jelző 50 ponttól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.