BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyilatkozott a Tesco a Nagyi tésztájáról

A „Nagyi tésztája” nevű terméket az Europasta nevű gyártó cég szállította a Tescónak. A tészta nem sajátmárkás Tesco termék, ezért az áruházlánc nem jogosult a gyártási folyamat rendszeres ellenőrzésére – olvasható az áruházlánc közleményében.

Amikor a januári hatósági ellenőrzés a csomagoláson feltüntetett információ hiányosságát és minőségi problémákat állapított meg, a Tesco azonnal levette a kérdéses termékeket az összes áruháza polcairól, ezek a termékek azóta sem kaphatóak az áruházlánc üzleteiben. A hatóság által kirótt bírságot a Tesco megfizette. Az ellenőrzés nem állapított meg olyan minőségi problémát, amely a fogyasztók egészségét a legcsekélyebb módon is veszélyeztetné.

A Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága tegnap megtiltotta az említett termék forgalmazását, miután a hivatal munkatársai a Tesco vecsési áruházában találták azokat a száraztésztákat, amelyek jelölése nem felel meg a vonatkozó előírásoknak. A ,,Nagyi tésztája" logó alatt forgalmazott termékek – fodros nagykocka, tarhonya, spagetti, orsó, szarvacska – csomagolásán  a  gyártó neve mellett nincs feltüntetve a címe. Európai uniós és hazai előírások szerint a gyártó vagy forgalmazó neve vagy cégneve mellett annak címét is szerepeltetni kell a forgalmazott termékek csomagolásán.

A jelölési és a minőségi hiányosságok miatt a Tesco Global Zrt-re több mint 800 ezer forint élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabott ki az Igazgatóság illetékes kerületi hivatala. A kifogásolt terméket vagy visszaszállítják a gyártóüzembe, vagy megsemmisítik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.