BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre inkább csomagolva szeretjük és kérjük

A magyarországi háztartások évről évre egyre több távközlési szolgáltatásra fizetnek elő, mind nagyobb arányban egy szolgáltatótól, komplex díjcsomagban.

Több mint három éve ez utóbbinak az aránya még alig haladta meg a tíz százalékot, 2010-re már megközelítette az egyharmadot, a tavalyi felmérések viszont már 40 százalékos arányról tanúskodnak – derül ki a Magyar infokommunikációs jelentésből.

A lakossági csomagok jellemzően a televízió-előfizetés köré rendeződnek, az esetek 85 százalékában ez a meghatározó elem. A két legnépszerűbb kombináció a televíziót és a vezetékes internetet, illetve az előbbiek mellett harmadik szolgáltatásként a vezetékes telefont foglalja magában. Számos további lehetőséget tartogatnak a távközlési csomagok. De a központi elem a jövőben is a tévé és az internet lesz – mutatnak rá a BellResearch elemzői.

A távközlési szolgáltatások összecsomagolása mögött főként a távközlési szolgáltatók közötti verseny éleződése áll, a kettős-hármas ajánlatok ugyanis ma már az egyik meghatározó eszközei a piacszerzésnek. A csomagolást először a tévéműsor-szolgáltatást is nyújtó kábeloperátorok ve­zették be. A csomagokkal a szolgáltatók minél többféle módon akarnak jelen lenni a háztartásokban, a csomaggal együtt ajánlott kedvezményekkel újakat is szerezni.

A többlet­szolgáltatások segítenek növelni vagy szinten tartani az egy előfizetőre eső árbevételt is. Az előfizetők számára a kombinált konstrukcióknál a legegyértelműbb az árelőny, a szolgáltatások együtt olcsóbbak, mint külön-külön, de a kutatásba bevont háztartások nagy része számára az egyszerű szerződéskötés és számlázás, az egykapus ügyintézés is pozitívum.  A többes csomagoknak azonban nem csak előnyei vannak. A visszatartó erők között szerepel az egy szolgáltatótól való nagyobb függőség, a kötöttség miatti körülményesebb szolgáltatóváltás, de van, aki számára épp az egyszeri nagyobb összegű számla tűnik nehezebben menedzselhetőnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.