BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Hankook folytatja világpiaci sikerszériáját

A Hankook Tire, a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs-gyártója az első negyedévben ismételt erőteljes növekedésről számolt be. A vállalat világpiaci eladásai 17,1 százalékos növekedéssel elérték az 1,1521 milliárd eurót.

 A nyersanyagárak emelkedése miatt fellépő gazdasági visszaesés és hanyatló jövedelmezőség ellenére a Hankook Tire első negyedéves nyeresége is jelentősen nőtt: az üzemi eredmény az előző negyedévi eredményhez képest 21,5 százalékkal 158,6 millió euróra emelkedett.
A Hankook forgalmának 26,7, illetve 19,8 százalékát kitevő Európában és Észak-Amerikában 37, illetve 31 százalékkal nőtt a bevétel, ami a legnagyobb bővülés azóta, hogy a dél-koreai cég megjelent ezeken a piacokon.

Miután ott van a legtöbb prémiumautó-gyártó, így ott kelt el a cég összes nagy­ teljesítményű (UHP) abroncsának 42, valamint 34 százaléka. A cég közleménye szerint viszont az értékesítés a fejlődő piacokon is megugrott: Dél-Amerikában és Délkelet-Ázsiában együttesen 33 százalékos volt a bővülés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.