BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar projekt nyert a Global Impacten

A Be-novative nevű magyar projekt nyerte a szílicium-völgyi Singularity University által szervezett első közép-, kelet- és dél-európai Global Impact versenyt.

A győztes projektben, melyet több mint 50 pályázat közül választott ki a nemzetközi zsűri, Várnagy Priszcilla és csapata a közösségi portálok mintájára hoz létre egy olyan kiberteret, amelyben a globális közösség együtt gondolkodva, játékos kereteken belül fejleszthet tovább ötleteket.
A nyertes elutazhat a Singularity University 30 ezer dollár értékű nyári programjára.

Várnagy Priszcilla számára éppen ez volt az egyik fő motiváció. „A Singularity University egy olyan intézmény, amelyik a környezetünk és az emberek életének javítását tűzte ki célul. Az ösztöndíj lehetőséget biztosít számomra, hogy a világ legnagyobb gondolkodóitól tanulhassak, és a projektünkhöz együttműködőket, befektetőket találjak” – mondta.
A nemzetközi zsűri az ötlet eredetisége, megvalósíthatósága és az alapján döntött, hogy az alkalmazott technológia képes-e választ találni az emberiség jelentős problémáira. A Global Impact most először jutott el térségünkbe, és jövőre is lesz hasonló verseny Közép-, Kelet- és Dél-Európa tehetségei számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.