BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezer iPad-gyártó Foxconn dolgozó esett egymásnak

Mintegy ezer dolgozó vett részt a Foxconn csengdui gyárának munkásszállóján kitört konfliktusban, amelyet két óra elteltével a rendőrség fékezett meg.

A Molihua nevű kínai emberi jogi portál tudósítása szerint az iPad gyártásában is résztvevő Foxconn-dolgozók mintegy két órán keresztül üvegeket, szemeteseket dobáltak a munkásszálló felső emeleteiről az alsóbbak felé, míg végül a rendőrség számolta fel a zavargásokat. A portál úgy tudja, hogy a konfliktus egy állítólag tolvaj elfogásával kezdődött, majd a helyzet eszkalálódott, kitört a munkások körében hosszú ideje halmozódó feszültség.

A The Register érdeklődésére a Foxconn közölte, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint az eset nem áll kapcsolatban a vállalattal, eszerint a verekedés egy helyi étteremtulajdonossal támadt konfliktus miatt tört ki. A világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója azt is igyekezett leszögezni, hogy a szállókat egy külsős cég vezeti, és a biztonsági őrök sem állnak a Foxconn alkalmazásában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.