BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gondban a Tesco - változtatásra kényszerítené egy amerikai csoport

A négy jelentős amerikai szakszervezet befektetéseit koordináló Change to Win Investment Group azt állítja, hogy a Tescónak szakértői bizottság vezetésével kellene átgondolnia amerikai leánya, a Fresh & Easy jövőjét.

A befektetési csoport arra késztetné a kiskereskedelmi céget, hogy tekintse át jövőbeli terveit, a szakértői bizottság által kidolgozott átalakítási tervet és indoklást pedig hozza nyilvánosságra. A szervezet az erről szóló kérelmet csatolná a vállalat pénzügyi jelentéséhez és a kérdést napirendre vetetné a június 29-én Cardiffban tartandó közgyűlésen. A csoport azt állítja, ha nem teljesülnek a kérései, arra szólítja fel befektetőit, hogy ne fogadják el a Tesco eredményjelentését.

"A kezdeményezés a szakszervezeteknek tulajdonítható, a Change to Win Investment Group nem képviseli a részvényeseinket" – reagált a hírre a Reutersnek a Tesco szóvivője, hozzátéve, hogy a Fresh & Easy újít, növekszik és javuló értékesítési eredményeket mutat.

Philip Clarke, a Tesco vezérigazgatója korábban már elutasította a részvényesi kezdeményezést a Fresh & Easy lánc megszüntetésére. A korábbi tervekkel ellentétben a Tesco leánya csak egy évvel később, a 2013/2014-es üzleti évben válhat nullszaldóssá. A leánycég értékesítéseinek növekedése az első negyedévben 3,6 százalékra lassult a negyedik negyedéves 12,3 százalékról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.