BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növelte nyereségét a rEVOLUTION

A vártnál nagyobb mértékben növelte nyereségét 2011-ben a különböző vállalatirányítási megoldásokat szállító rEVOLUTION Software Kft. – közölte Kustos Ferenc ügyvezető. A társaság árbevétele ugyan a korábban prognosztizáltnál is nagyobb mértékben csökkent (a tavalyi 453 millió forint harmadával marad el az egy esztendővel korábbitól), ezzel párhuzamosan azonban az üzemi eredmény több mint két és félszeresére, 67 millió forintra emelkedett.

Az árbevétel és a nyereség némileg talán meglepő, ellentétes mozgása azzal magyarázható, hogy a korábbi év számait egy nagy, de alacsony nyereségtartalmú projekt befolyásolta, míg 2011-ben a nagyobb nyereségtartalmú saját termékek és a meglévő ügyfeleknek értékesített kiegészítő szolgáltatások határozták meg az eredményt – hívta fel a figyelmet Kustos Ferenc. Az ügyvezető kiemelte: 2011-ben igen jól fogyott a társaság – elsősorban kis- és középvállalatoknak kínált – integrált ügyviteli rendszere. Az erre épülő üzletág forgalma 20, üzemi nyeresége pedig több mint 60 százalékkal ugrott meg, aminek eredményeként ez a divízió adta a teljes nyereség közel felét.


Hasonlóan jól teljesített a cég szintén saját fejlesztésű számlázóprogramja köré épített üzletág is, mely a megváltozott piaci környezet ellenére is növelni tudta árbevételét, profitját pedig az egy évvel korábbi szinten tartotta. A cégvezetés az idei kilátásokkal kapcsolatban mérsékelten optimista. Kustos Ferenc most úgy látja, hogy a vállalat árbevétele bő 15 százalékkal, azaz mintegy 80 millió forinttal nőhet, üzemi eredménye pedig enyhén csökken majd, a prognózisban 57 millió forint szerepel. Hosszabb távon ugyanakkor újabb lendületet vehet a cég, mely a tervek szerint augusztusban dobja piacra új, Kameleon névre keresztelt termékét.

Juhász Zsolt, a vállalat üzletfejlesztési igazgatója és egyben egyik fő tulajdonosa elmondta: olyan dokumentum- és munkafolyamat-kezelő platformrendszert fejlesztenek ki, amelyik integrálható lesz más vállalati alkalmazásokkal. A cég ehhez az Új Széchenyi Terv keretében 137 millió forint támogatást nyert. Juhász Zsolt hozzátette: a platform a tervek szerint a cég ügyfelei mellett bel- és külföldi fejlesztő cégek számára is elérhető lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.