BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot esett az olaj ára

Jelentős mértékben, mintegy két dollár körüli mértékben csökkent a nyersolaj ára a világ vezető olajpiacain kedden estére az előző napi záró értékhez képest.

Az olaj árcsökkenését az okozta, hogy a befektetők már kevésbé biztosak abban, hogy a következő napokban gazdaságélénkítő intézkedéseket jelent be az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed és az Európai Központi Bank (EKB), írja az MTI.

 A Fed szerdán, az EKB csütörtökön ismerteti legújabb kamatdöntését, és eddigi piaci várakozások szerint már ekkor előrukkolnak újabb gazdaságélénkítő bejelentéseikkel. A derűlátást az hűtötte le, hogy keddi közlés szerint négy hónap csökkenés után erősödött az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet fogyasztói bizalmi mutatója júliusban, a szakértők által várt gyengülés helyett.

Röviddel 19 óra után az északi-tengeri brent olajfajta hordónkénti ára 1,68 dollár csökkenéssel 104,52 dolláron állt. Ugyanekkor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 2,20 dollárral 87,58 dollárra esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.