BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódhat a Facebook mélyrepülése

Újabb esést hozhat a Facebook (FB) piacán, hogy a következő hónapokban fokozatosan megkezdhetik részvényeik eladását a cégben még az elsődleges kibocsátás (IPO) előtt tulajdonhányadot szerző befektetők is.

Elkezdődik a FB részévenyeinek eladása. Első körben csütörtökön mintegy 270 millió darab részvény eladási tilalma szűnik meg, október közepéig azonban fokozatosan 1,7 milliárd papír válik eladhatóvá, ami egyben azt is jelenti, hogy akár az ötszörösére is emelkedhet a piacon lévő papírok száma.

A Facebook piaci kapitalizációja a szűk három hónappal ezelőtti részvénykibocsátás óta közel 50 százalékkal zuhant. Szakértők egy része úgy vélekedik, hogy az esés indokolatlan, a FB kilátásai ugyanis kedvezőek, azaz a társaság idővel pénzzé tudja tenni közel 1 milliárdos felhasználói bázisát, ráadásul a cégvezetés – jellemzően felvásárlásokkal – igyekszik tevékenységét új területekre is kiterjeszteni, ami további növekedést biztosíthat a közösségi oldal számára.

További részletek a keddi Világgazdaságban


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.