BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

30 ezres árral új táblagép érkezik - fotó

A Toys "R" Us (TRU) amerikai vállalat Tabeo néven 149,99 dolláros (33 500 forint) áron piacra dobja saját táblagépét, amellyel az Amazon ellen szeretné felvenni a versenyt.

A 7 hüvelykes kijelzővel és 4 gigabájtos memóriával szerelt Androidos táblagép október 21-én érkezik meg az amerikai polcokra, de az előrendeléseket már október 1-től fogadja a Toys "R" Us. Az SDHC szlottal 32 gigabájtosra bővíthető memóriával rendelkező gép a gyártó közlése szerint Flash kompatibilis és teljes értékű internetes élményt nyújt. Az elsősorban gyerekek számára tervezett táblagépre a játékforgalmazásra összpontosító cég ötven könyvet, játékokat és oktató szoftvereket telepít, de hogy ezek pontosan mik lesznek, az a Mashable szerint egyelőre nem ismert.

"A stratégiánk alapja, hogy olyan termékeket kínáljunk, amelyek máshol nem kaphatóak, illetve ilyen áron nem elérhetőek" – kommentálta a Tabeo bevezetését Troy Peterson, a vállalat alelnöke. A TRU lépése elvileg elkerülhetővé teszi azt a gyakorlatot, amelynek során a vásárlók csak azért látogatnak el a kiskereskedőkhöz, hogy megismerhessék azokat a táblagépeket, amelyeket azután alacsonyabb áron az interneten megvásárolnak.

Ugyanakkor a bemutató némi kockázattal is kár, hiszen a Toys "R" Us más gyártók táblagépeit is forgalmazza, a Kurio, a Meep és a Lexibook pedig állítólag máris a Tabeóhoz szabta árait. Ráadásul a legnagyobb rivális, az Amazon Kindle Fire sem kerül sokkal többe, miután árát a közelmúltban 159 dollárra csökkentette az elektronikus könyvóriás. Az Amazonnal szembeni versenytől elrettentő példa lehet egyébként a Barnes & Noble, a könyvkereskedő cég Nook nevű saját táblagépe sem tudott javítani az értékesítési adatokon, annak ellenére, hogy emelte a digitális tartalomfogyasztást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.