BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább bőgeti a fűnyírót a Kodak

Az Eastman Kodak bejelentette, hogy további ezer főt bocsát el az év végéig a megtakarítási program részeként.

A január óta csődvédelem alatt álló Kodak ebben az évben már 2700-zal csökkentette alkalmazottainak számát és most folytatja a vágást azzal, hogy további ezer embertől köszön el. A Reuters jelentése szerint a legendás vállalat 330 millió dolláros megtakarítást vár a ma bejelentett újabb leépítéstől.

A cég körüli gondok nem új keletűek, a valódi okok a 90-es évekre vezetnek vissza, ekkortól kezdte kiszorítani a digitális fényképezés a filmet. A Kodaknak utoljára 2007-ben volt profitja. A társaság vesztesége a tavalyi első három negyedéves adatok szerint 647 millió dollárra rúgott, az egy évvel korábbi 92 millió dolláros mínusszal szemben. A konszern a csődvédelem bejelentésekor 950 millió dolláros hitelkeretet kapott a Citigrouptól és megkezdte az átszervezést.

Februárban a Kodak bejelentette, hogy leállítja a fényképezőgép-gyártást, amivel éves szinten 100 millió dollárral csökkentheti a veszteségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.