BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az agrártárca kifizeti az elmaradt cukortámogatást

Kifizeti a mintegy 240 millió forintnyi el­maradt cukortámogatást a Vidékfejlesztési Minisztérium az érintett csaknem 300 gazdának, aki nem kapta meg 2006-ban az akkori jogszabályok miatt - tudta meg a Világgazdaság.

Az Uzonyi József termelő keresete után "Uzonyi-ügyként" ismertté vált eset során 2006-ban azoknak a gazdáknak, akik integrátor útján szállították be a cukorrépát, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az akkor érvényes jogszabálynak megfelelően nem fizette ki az általuk igényelt támogatást.

Az akkor érvényes jogszabályok kimondták: csak azoknak a gazdáknak jár az elkülönített cukortámogatás, akik maguk szállítják be az alapanyagot a gyártóknak. Az ügy az Európai Bíróságot is megjárta, és ott 2010-ben a gazdáknak adtak igazat.

Lapunk értesülése szerint a Vidékfejlesztési Minisztériumban most úgy döntöttek: minden gazdának kifizetik a cukortámogatást függetlenül attól, hogy van-e jogerős ítélet. A tárca büdzséjéből a kamatokkal növelt összeget kapja meg minden érintett.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.