BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ballmer megerősítette: új kütyüket mutat be a Microsoft

Steve Ballmer a BBC-nek adott interjújában megerősítette, hogy a vállalat új készülékeket mutat be, ezzel további tápot adva azoknak a találgatásoknak, amelyek szerint érkezik a Microsoft telefon is.

ogy pontosan mit várhatunk Redmondtól, egyelőre nem tudható, miután Ballmer ezzel kapcsolatban csak annyit mondott: ott lépnek, ahol lehetőséget látnak az új standardok felállítására. A BBC megjegyzi, hogy ez a mondat is aggaszthatja a szektor többi tagját, hiszen a Surface táblagép érkezésének sem örült minden rivális.

Az Acer vezére például a Financial Timesnak még augusztusban úgy fogalmazott: a Microsoft táblája jelentős negatív hatással lesz majd a PC piacra és más márkákra is. A világ harmadik legnagyobb PC-gyártója, a Dell viszont nem izgatja magát. Kirk Schell, a cég fogyasztói termékekért felelős alelnöke úgy látja: a Surface szükséges volt ahhoz, hogy kicsit felkeltse az érdeklődés és hátteret adjon a hamarosan érkező Windows 8-hoz.

A Microsoft egyébként Arm, Intel és AMD processzorral szerelt gépekre is készít Windows 8 verziót, a cél az, hogy a vállalat egyszerre konkurálhasson az iPaddel, az Androidos készülékekkel és notebookokkal is. A Forrester elemzője szerint a stratégia egyrészt jól beválhat, hiszen az új, mozaik megjelenésű Windowst szívesen használják majd a notebook és táblagép tulajdonosok is. Másrészt előfordulhat, hogy a teljesen új felhasználói felület arra készteti majd a leendő vásárlókat, hogy a riválisok kínálatát is szemügyre vegyék.

Egyes elemzők, így a Davies Murphy Group szakértője, Chris Green is úgy látja, hogy a Microsoft már dolgozik a Surface telefonon is. A vállalat jelentős összeget fektetett a Nokiával való együttműködésbe és nem engedheti meg magának, hogy a finn vállalat gyengélkedése magával rántsa az általa promotált Windows Phone platformot is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.