BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Startpisztolyra vár az Alteo

Rajtra készen várja a megújulószabályozás várhatóan januártól életbe lépő keretrendszerét az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. A tőzsdén jegyzett energetikai befektető társaság addig sem tétlenkedik: több akvizíciója is lezárás közeli állapotba került. A cégbe szeptember végén három intézményi befektető is tőkét fektetett be, de az Alteo a finanszírozás újabb forrásait is keresi nagy ívű terveihez.

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt.-nek mostanra több akvizíciója is lezárás közeli állapotba került, a társaság utoljára májusban számolt be egy nagy üzletről, amikor egy 3 milliárd forintos tranzakció keretében három széltornyot vásárolt.

A tőzsdén jegyzett energetikai befektető vállalat – a megújulókra koncentráló növekedési stratégiájának megfelelően – továbbra is időjárásfüggő, illetve alternatívgáz-projektekben gondolkodik.

A finanszírozás egzakt módjával kapcsolatban az Alteo továbbra is minden kedvezőnek ígérkező lehetőséget nyitva hagy. A társaság ugyanis az optimális projektportfóliót tartja szem előtt – a finanszírozás ebben a megközelítésmódban csak egy eszközrendszer, amelyet az aktuális tőkepiaci lehetőségek függvényében kell a portfólióépítési elképzelésekhez illeszteni.

A társaság az akvizíciók mellett változatlanul gőzerővel készül a megújulószabályozási keretrendszer (Metár) várhatóan januári hatálybalépését követő életre is.

További részletek a szerdai Világgazdaságban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.