BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrupciós botrány: vizsgálatot kért a német acélóriás

A ThyssenKrupp belső vizsgálatot indított vitatható számlák kifizetése ügyében, és felmondott hat dolgozójának. A vizsgálatba bekapcsolta a cég német hatóságokat is - közölte a cég szóvivője.

Jelenleg már az ügyészség is nyomoz a volt alkalmazottak ügyében: egy, a cégen belülről névtelenül érkezett információ nyomán a ThyssenKrupp felülvizsgálta azt az üzleti gyakorlatot, amelyet a leányvállalata, a GfT Bautechnik követett. Az újságok értesülése szerint Kelet-Európában és Ázsiában kötött üzletekről van szó, amelyeknél kétes fizetések történtek több tízmillió eurós nagyságrendben.

A Reuters úgy tudja, hogy elsősorban fiktív számlákkal csalt el pénzeket a cég, a leggyanúsabb ügyleteket Kazahsztánban, Üzbegisztánban, Kínában és kelet-európai országokban hajtották végre. A vállalat hangsúlyozta, hogy saját belső vizsgálata derített fényt az ügyre és már jogi lépéseket tett kárigénye érvényesítésére.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.