BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vállalati tanácsadás - Duplájára emelkedik az igényelhető támogatás

Duplájára emelkedik az igényelhető támogatási összeg a közép-magyarországi vállalati tanácsadás programban. Az indulás óta eltelt egy évben 570 pályázat érkezett a programot koordináló konzorciumhoz.

A vállalkozások számára kedvezőbbé válnak a részvétel feltételei hétfőtől az Új Széchenyi Terv keretében Közép-Magyarországon meghirdetett vállalati tanácsadás programban - jelentették be mai sajtótájékoztatójukon a programot koordináló konzorcium vezetői. A közép-magyarországi program keretében minden Budapesten és Pest megyében bejegyzett mikro-, kis- és középvállalkozásnak lehetősége van arra, hogy a vállalkozásának működését elősegítő külső szakértői, illetve tanácsadói díjak egy részére vissza nem térítendő támogatást vehessen fel.

A programot koordináló szervezetek – az OTP Bank, az OTP Hungaro-Projekt Kft., a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA), a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) – alkotta konzorcium eddig Közép-Magyarországon 237 szerződést kötött 364 millió forint támogatásra a 2011-től rendelkezésre álló 994 millió forint keretből. A konzorciumnál az eddig eltelt időszakban 895 vállalkozás regisztrált, 571 pályázat érkezett be, amelyből 383-at fogadtak el.

A program kibővítéséről Kovács Pál, az OTP Bank ügyvezető igazgatója elmondta: az igényelhető támogatás maximuma 8 millió forintra növekszik az eddigi négy millióról, a megvalósításra rendelkezésre álló idő pedig 4-ről hat hónapra emelkedik. A támogatás intenzitása egységesen 50 százalékos lesz, míg korábban az igényelt összeg függvényében 30 és 50 százalék között mozgott. A megvalósíthatóság határidejét 2014 június 30-ig meghosszabbították: fontos változást jelent emellett, hogy egy vállalkozás mostantól nem csak egy, hanem több cél megvalósítására is pályázhat, vagyis több pályázatot is benyújthat.

 

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.