BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BKV: Megkötötték a kollektív szerződést a BKK-val

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója és a munkavállalókat tömörítő szakszervezetek képviselői ma megkötötték a 2013. január 1-jétől életbe lépő Kollektív Szerződést. A korábbi, BKV-tól örökölt átmeneti megállapodás december 31-én járt le, az új Kollektív Szerződés megkötését hónapokon át tartó tárgyalások előzték meg.

A BKK és a munkavállalókat képviselő szakszervezetek az Átmeneti Megállapodás november 1-jei meghosszabbítása óta hetente több tárgyalást is folytattak, amelyek eredményeképp mindkét fél igényeit figyelembe véve kialakult a Kollektív Szerződés végleges struktúrája. Tarlós István főpolgármester kiemelt célkitűzése volt a tárgyalások sikeres lezárása és az érdekképviseletekkel való megállapodás. 

A tárgyalások során mind Budapest vezetése, mind a BKK, mind pedig a szakszervezetek elsődleges szempontja volt, hogy ne sérüljenek a munkavállalók érdekei és jövedelmük, ugyanakkor az új KSZ vegye figyelembe a szűkös anyagi lehetőségeket és a budapesti közösségi közlekedés finanszírozási nehézségeit.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.