BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új munkahelyek és beruházások - A kormány összefog a Stadlerrel

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a mai napon Magyarország kormánya és a Stadler Rail Csoport. A megállapodást a kormány képviseletében Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, a Stadler nevében Dunai Zoltán, a vasúti járműgyártó csoport országigazgatója írták alá.

A megállapodásban a Stadler megerősítette, hogy további beruházások végrehajtásával növelni kívánja hazai gyártókapacitását, illetve folytatja a hazai beszállítók arányának növelését célzó programját. A Stadler jelenleg egy 3,5 milliárd forintos beruházást hajt végre Szolnokon, amelynek eredményeképpen az alumínium kocsiszekrény gyártás bővítése mellett Magyarországon építi fel a cégcsoport forgóváz javító központját is. A beruházás legalább 230 új munkahely létrehozásával jár, így a Stadler munkavállalók létszáma rövidesen eléri a 600 főt. A kormány a Stadler megállapodás aláírásával a kilencedik stratégiai partnerséget kötötte meg.

A Stadler jelenleg is egy komoly beruházást hajt végre Szolnokon, amelynek keretében jelenősen megnöveli alumínium kocsiszekrénygyártó kapacitását, így a jelenlegi évi 220 kocsitest-teljesítmény jövő évre 370-re emelkedik. Az októberben elindult bővítéssel a Stadler egy teljesen új tevékenységet is Magyarországra hoz, ugyanis a cégcsoport Szolnokon építi ki a cégcsoport forgóváz revízióért felelős kompetencia központját. A két beruházás összesen 3,5 milliárd forintból valósul meg, és mintegy 230 új munkahelyet hoz létre. Az új gyártó és karbantartó egységek a tervek szerint 2013 első negyedévében már termelni, illetve működni fognak.

A Stadler Magyarországon

A Stadler Rail Csoport három hazai leányvállalatán keresztül 2005 óta van jelen Magyarországon. Az első leányvállalat alapítása óta a Stadler összesen 12,5 milliárd forintot fektetett be az országban, amelynek eredményeképpen Pusztaszabolcson létrejött Európa egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb vasúti járműkarbantartó bázisa, továbbá Szolnokon egy a legmodernebb technológiával felszerelt alumínium vasúti kocsiszekrény gyárat is alapított a cégcsoport. A Stadler jelenleg összesen mintegy 400 főt foglalkoztat Magyarországon, ám ez a szám a jelenleg folyamatban lévő beruházásnak köszönhetően rövidese 600 főre emelkedik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.