BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellepik Hévízt az orosz turisták

Nem csak a sármelléki Hévíz-Balaton repülőtérre, de Budapestre is sok charterjárat indul Oroszország különböző városaiból a pravoszláv karácsony idején, ami Oroszországban a téli szünetet jelenti a családoknak – írja a Turizmus Online.

Hévízen már évek óta figyelmet fordítanak az orosz vendégek hagyományaira ebben az időszakban, a városban pravoszláv karácsonyi programokat is szerveznek, többek között hagyományos pravoszláv misét is. A város közleménye szerint eddig négy charterjárattal érkeztek turisták a Balaton-közeli repülőtérre, a vendégek döntő többsége a városban tölti el az ünnepeket. Hévíz tájékoztatása szerint a charterekkel eddig közel 600 vendég érkezett a Hévíz-Balaton Airportra, az orosz turisták döntő része Hévízen foglalt szállást magának.

Az egyre nagyobb érdeklődésről számolt a lapnak az oroszországi beutaztatással is foglalkozó egyik hazai utazási iroda, a Robinson Tours ügyvezetője, Jakócs György is. Az idei évben Moszkvából, Szentpétervárról, Rosztovból, Jekatyerinburgból is jönnek járataik Sármellékre és Budapestre egyaránt, az vendégeket a Moskovia Airlines gépeivel juttatják el hozzánk több turnusban.

Nehéz azonban összehasonlítani az idei érdeklődést a tavalyi évvel a Malév kiesése miatt. Tavaly a Malév a menetrend szerinti járatai mellett sok sűrítő járatot is indított az időszakban, amelyek idén nem közlekednek. Így a tavalyi évben a moszkvai viszonylaton nem volt szükség charterjáratok indítására sem, a forgalmat ki tudták szolgálni a Malév járatai. A sok menetrend szerinti járat miatt tavaly vélhetően több orosz turista érkezett hozzánk, de egy jó részük átszálló utas volt. Most azok a vendégek, akik a charterjáratokkal érkeznek, nem utaznak tovább, mind nálunk töltik az ünnepeket.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.