BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriásbírsággal fenyegeti a Google-t az EU

Az Európai Unió keményebben akar fellépni a Google-lal szemben, mint az Egyesült Államok.

Joaquin Almunia, az Europai Bizottság versenybiztosa bírsággal fenyegette meg a Google-t, amennyiben az amerikai vállalat rövid időn belül nem módosit a keresőgép-beállításain. A Google ugyanis előnyben részesiti a kereső eredményeinél a saját szolgáltatásait a versenytársaival szemben - hangoztatta Almunia a Financial Timesnak nyilatkozva.

Az Európai Bizottság pedig köteles szankciókat hozni, ha a (konszern a hónap végéig nem terjeszt elő kielégitő módositó javaslatokat. Meggyőződése - mutatott rá az EU biztos -, a Google a linkek saját kinálatához helyezésével eltereli az internetes forgalmat. Az Európai Bizottság keményebb fellépése megneheziteni a Google üzleti forgalmát -. mutat rá a Spiegel online. Vélhetően a saját költségén regionálisan eltérő kinálatokkal kellene előállnia.

Az elmúlt évben a Google már felajánlott az Európai Bizottságnak bizonyos engedményeket. Brüsszel szerint azonban ezek nem mentek elég messzire. Amennyiben nem jön létre egyezség, az amerikai internetes óriást az üzleti forgalmának akár tiz százalékáig terjedő pénzbírság kiszabásának veszélye fenyegeti - tette hozzá a német internetes portál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.