BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beszállna a szuperkasszaüzletbe a Laurel

Az idén tovább folytatná a múlt évben megkezdett külföldi terjeszkedést a Laurel Számítástechnikai Kft. – mondta el Bessenyei István, az idén 20 éves társaság ügyvezető igazgatója. A kereskedelmi informatikai piacon tevékenykedő cég tavaly Szlovákiában hozott létre egy új leányvállalatot, amelynek az idén már komolyabb szerepet szánnak, többek között az Intersport áruházak informatikai rendszerének karbantartásában. Az elmúlt esztendőkben a társaság a régió számos piacán vett már részt kereskedelmi informatikai rendszerek telepítésében, így többek között Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában és Horvátországban. Bessenyei István jelezte: stratégiájuk szerint ha egy országban komolyabb, hosszabb távú üzletek ígérkeznek, akkor ott céget alapítanak, helyi partner bevonásával.

A Laurel a 2011-es 2,56 milliárd forint után a múlt évben már 3 milliárd forintot meghaladó bevételt ért el. A hazai informatikai piacon igen dinamikusnak számító bővülésben fontos szerepet játszott két nagy projekt is. A társaság feladata volt az Auchan üzletlánc által a múlt évben felvásárolt Cora áruházak pénztárgépeinek integrálása az új tulajdonos elvárásai szerint. A másik jelentős, egyszeri bevételnövelő hatás a Coop és a CBA terjeszkedéséhez fűződik, amelynek során a két társaság átvette az országból kivonuló francia Delhaize-csoport Match és Profi üzleteit. A Laurel mindkét hazai áruházlánc számára végez munkát, ez a projekt még az idén is tart.

A 2013-as várakozásokról Bessenyei István elmondta, további bevétel-növekedésre számít. Ezt segítheti, hogy az idén kerül sor a hazai kereskedelem egyik legnagyobb it-projektjére, a pénztárgépek online bekötésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. A cég nagy kasszaállományt – közel 15 ezer pénztárgépet – kezel, ezért a társaság szakemberei folyamatosan részt vesznek az egyeztetéseken – jelezte a Laurel ügyvezető igazgatója.

A cégvezető szerint a változás fehérítheti a kereskedelmet, egyre több vállalkozás térhet át a jogkövető magatartásra. A szakember szerint 70-90 ezer forint körüli összegért már vásárolhatnak olyan pénztárgépeket a kereskedők, amelyek megfelelnek az elvárásoknak. Bessenyei István szerint a hazai cégeknek nem feltétlenül a legolcsóbb megoldás éri meg legjobban, hiszen a nagyobb tudású gépek nemcsak az új szabályozásnak felelnek meg, de számos pluszinformációval is segíthetnek, hogy még hatékonyabban végezhessék munkájukat a kereskedők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.