BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szigorúbb ellenőrzés alá vonnák a német postát

A német postának az eddiginél nagyobb versenynek kell magát alávonnia.

A szövetségi kormány azt tervezi, hogy a jövő héten olyan törvénytervezetet terjeszt be, amely az eddiginél szigorúbb szabályokat tartalmaz a logisztikai konszern részére.

A Rheinische Post című lap úgy értesült, hogy a német postának a nagy ügyfelek részére nyújtott árengedményeit előzetesen a szövetségi hálózati ügynökség (Bundesnetzagentur) ellenőrzése alá kell vonni. Más ellenőrzések bevezetésére is sor kerülne, amelyek célja a verseny fokozása a logisztikai piacon. Annak érdekében pedig, hogy a posta részéről nehogy visszaélések forduljanak elő a levélforgalomban, bővíteni akarják a Bundesnetzagentur kompetenciáját. Ennek alapján a szövetségi hatóság előzetesen ellenőrizné a postának a nagy ügyfelekkel kötött kézbesitési szerződéseit. Philipp Rösler német gazdasági miniszter - a jelentés szerint - meg akarja akadályozni, hogy a posta dömpingárakat alkalmazzon a versenytársak elháritására. Ezért a Bundesnetzagentur a jövőben megtagadhatná a jóváhagyást ilyen "nyilvánvaló jogszabálysértés esetén". 

A Süddeutsche Zeitung ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a nagy ügyfelekkel kötött szerződésekkel kapcsolatban a német szövetségi kartellhivatal  a múlt év végén visszaélési eljárást indított a német posta ellen árdömpingre vonatkozó panaszok miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.