BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar járatokat is törölnek a London-Heathrow repülőtér lezárása miatt

A British Airways Budapest és London között közlekedő járatait is érinti a London-Heathrow repülőtér pénteki ideiglenes lezárása - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

A reggeli, 865-ös járat Heathrow helyett Kentben szállt le, és most is ott van. A 867-es járatról, amelynek 14.05-kor kellene felszállnia Budapestről, egyelőre nem kaptak semmilyen információt, azt sem tudni, hogy elindult-e ide a gép. A 18.55-re tervezett 869-es járatot a British Airways törölte - ismertette hozzá Hardy Mihály.

Az igazgató azt kérte, hogy az érintett utasok hívják fel a légitársaság call centerét, és figyeljék a honlapjukat.

Heathrow-t péntek délelőtt azért kellett ideiglenesen lezárni, mert egy felszálló Airbus A319-as repülőgép feltehetően madárrajjal ütközött, és kigyulladt az egyik hajtóműve. Az eredetileg Oslóba tartó gép visszafordult, rendben leszállt, de a kiürítés során hárman könnyebben megsérültek. A repülőgépen 75 utas volt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.