BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még több helyre repülhet Budapestről - Anglia szívébe is eljuthat

Egyszerre két fehér folt is eltűnhet szeptember 19-től a Budapest Airport útvonaltérképéről. A Belavia ugyanis elindítja első járatát Budapestre, majd a magyar fővárosból tovább repülve Belgrádba – értesült a Világgazdaság. Mivel az unión kívüli célpontokról van szó, ezért a fehérorosz nemzeti légitársaságnak az érintett államokkal is meg kellett állapodnia a repülési jogokról. Információink szerint hétfőn és csütörtökön érkezik a Belavia, 50 személyes gépekkel.

A Budapest-Minszk desztinációt még a Malév sem repülte, ellenben a Budapest-Belgrád a tavaly februárban becsődölt magyar légitársaság egyik legnépszerűbb járata volt, ezért a fehérorosz légitársaság vélhetően nem nyúl mellé a járatnyitással. Bár gyanítható, hogy sok lesz az átszálló utas a Budapest Airporton, akik inkább nyugat felé veszik az irányt Minszk helyett. Legutóbb a Bulgaria Air légitársaság indította be a Budapest-Szófia járatát, amely heti négy alkalommal kínál légi összeköttetést a két főváros között. A Doha-Budapest-Zágráb útvonalat pedig már tavaly május óta repüli a Qatar Airways. A Balkánon azonban még így is jelentős fehér foltot hagyott maga után a nemzeti légitársaságunk tavalyi csődje. Ugyanis Szarajevó, Skopje, Podgorica, Tirana, Split teljesen megközelíthetetlen.

Újabb repülőjáratot indít Budapestre a Jet2.com. A brit diszkont légitársaság bejelentette, hogy 2012. márciusától elindítja az angliai Leeds és Budapest között közlekedő járatát.

A Világgazdaság úgy értesült, hogy a Jet2.com gépei is visszatérnek a Budapest és a Leeds/Bradford repülőtér közötti útvonalra heti kétszer. Így már nem csak Londonba, hanem Anglia szívébe is lehet repülni. Az új járattal fontos légi összeköttetés jön létre Magyarország és Nagy-Britannia egyik leggyorsabban fejlődő városa között. Amúgy ezt a járatot a Wizz Air nem tartotta gazdaságosan üzemeltethetőnek. A leeds-i székhelyű Jet2.com diszkont légitársaság 2004-ben indította első járatát a magyar főváros és Manchester között, hetente három járattal. 2010 nyár óta már heti ötre emelkedett a járatok száma, tavaly tavasszal pedig Edinburgh városával bővült a budapesti hálózat. A Jet2.com-nak 2011-ben mintegy 70 ezer utasa volt a budapesti repülőtéren. Magyarország 4-5. legfontosabb turisztikai küldőpiaca az Egyesült Királyság, a Leeds-Budapest járat a tervek szerint egész évben közlekedik majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.