BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pokoli tempó a világhálón

Az eddig sem volt titok, hogy Dél-Korea – sok egyéb mellett – az internet hozzáférések sebességében is nagyhatalomnak számít, azonban most az is kiderült, hogy az ázsiai ország netezői átlagosan másodpercenként 14,2 megabites netkapcsolatot használnak. A világátlag ehhez képest 3,1 megabit másodpercenként.

Az internetes forgalom elemzése alapján az Akamai arra jutott, hogy 2013 első negyedévében tovább bővült a világháló. A január-márciusi időszakban 734 millió egyedi IP-címről csatlakoztak fel különböző felhasználók a webre, ami 34 millióval több, mint 2012 utolsó három hónapjában.

De nem csak az internetet használók száma, hanem a hozzáférések átlagos sebessége is nőtt. Az Akamai adatai szerint ebben a mutatóban 4 százalékos volt a bővülés 2013 első negyedévében az előző három hónaphoz képest. Ez egyben azt is jelentette, hogy a globális átlagsebesség 3,1 Mbit/s-ra nőtt. A leggyorsabb netkapcsolatnak a dél-koreaiak örülhetnek, az ázsiai országban 14,2 Mbit/s az átlagos sebesség.

Az Akamai megvizsgálta a mobiltelefonok internetes forgalmát is és megdöbbentő adatokat közölt. Az idei első negyedév mobilos adatforgalma 19 százalékkal volt nagyobb, mint 2012 utolsó három hónapjában, és ami igazán figyelemreméltó, duplája volt az egy évvel korábbinak.

Érdekesen eredményeket hozott a biztonsági helyzet vizsgálata is. Az Akamai adatai szerint 177 országból indultak online támadások a felhasználók ellen. A Kínából származó támadások forgalma 34 százalékkal csökkent, ugyanakkor Indonézia valóságos nagyhatalommá nőtte ki magát ebben a vonatkozásban, részesedése a korábbi nulláról 20 százalékra nőtt. Az Egyesült Államokból a kibertámadások 8 százaléka indult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.