BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Svjácból hozott használt buszok álltak forgalomba Budapesten

Újabb korszerű, alacsonypadlós Volvo buszokkal bővült a budapesti buszpark. Forgalomba állt a 25, használtan Svájcból vásárolt, de akadálymentes, légkondicionált, környezetkímélő buszflotta első néhány darabja Budapesten. A buszok első napjaikban a 85-ös és a 201E-202E vonalakon teljesítettek szolgálatot, jellemzően a jövőben is a X., XVI., XVII., XIX. kerület vonalain találkozhatnak majd velük az utasok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A Volvo 7000A típusú városi, alacsonypadlós buszok korábban Genfben közlekedtek. A 25 alacsonypadlós, csuklós autóbusz futásteljesítménye korukhoz képest alacsony, illetve a korábbi üzemeltető magas színvonalú karbantartási gyakorlatának köszönhetően esztétikai állapotuk kitűnő, néhány éves autóbuszéhoz hasonlítható.
 
Az autóbuszok a komfortérzet növelése és a magasabb színvonalú szolgáltatás érdekében kisebb átalakításokon estek át: elektronikus jegykezelőkkel, új kijelzőkkel és a FUTÁR dinamikus utastájékoztató rendszerével láttuk el azokat, valamint átfestették mindet. A beszerzés honosítással együtt számított egy buszra eső teljes költsége nagyjából megegyezik a 18-19 éves elavult, magaspadlós buszok vázfelújításának költségével.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.