BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hasít a Hankook

2013 második negyedévében a cég globális árbevétele elérte az 1,276 milliárd eurót. A nagyteljesítményű (UHP) abroncsok értékesítésének javulása és a prémium márkaként való elismertség az eladások erős növekedéséhez vezetett a legfőbb piacokon – közölte a vállalat.

Hankook globális konszolidált árbevétele a második negyedévben elérte az 1,276 milliárd eurót, üzemi eredménye pedig a 185,2 millió eurót. Az üzemi eredmény értékesítési eredményhez viszonyított aránya 14,5 százalék.

Az ingadozó piaci kereslet ellenére, amely a globális gumiipart jellemezte a második negyedévben, a Hankook globális konszolidált árbevétele továbbra is megőrizte stabilitását az értékesítési növekedés tekintetében. A cég negyedéves árbevétele 1,4 százalékos éves emelkedést mutat, amely közel azonos 2012 második negyedéves adatával. Az üzemi eredmény, amely kulcsmutatója annak, hogy a vállalat fő tevékenységének milyen a teljesítménye, erőteljes, 11,3 százalékos éves növekedést mutat az előző év azonos időszakához képest.

Az egyre jelentősebb elismertség a Hankook innovatív technológiája, kiváló minősége és teljesítménye iránt az értékesítés növekedését jelenti a prémium abroncs szegmensben. A Hankook ultra-nagyteljesítményű (UHP) abroncsainak eladásai továbbra is meredeken ívelnek felfelé a piacokon – különös tekintettel Kínában és Észak-Amerikában, ahol a cég UHP abroncs eladásai 32 százalékkal, valamint 15 százalékkal nőttek az előző negyedévhez képest. Mindez egyértelműen mutatja a növekvő fogyasztói bizalmat a Hankook abroncsainak minősége és fejlett technológiája iránt.

Az év második felében a Hankook arra számít, hogy még versenyképesebbé válhat rugalmas globális ellátási hálózatának segítségével, különösen, mivel a vállalat új termelőegységeinek működése a kínai Csungkingban és az indonéziai Cikarangban stabilizálódik. Emellett a cég folytatja folyamatos beruházásait a kutatás és fejlesztés (K+F) területén, nagy hangsúlyt fektetve az élvonalbeli tulajdonságokkal rendelkező prémium UHP abroncsok fejlesztésére.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy eredményeink 2013 második negyedévében is növekedést mutatnak a Hankook valamennyi tevékenységi területén. Mindez előrelátásunk, jövőbe tekintő hozzáállásunk eredménye, amellyel célunk, hogy megszilárdítsuk növekedésünk alapjait egy kiegyensúlyozott globális termelési portfolió és fejlett kutatás-fejlesztési tevékenység segítségével" – összegezte az eredményeket Suh Seung Hwa, a Hankook Tire globális elnök-vezérigazgatója. "Alapul véve folyamatos beruházásainkat, amelyekkel egyensúlyban tartjuk növekedésünket mind mennyiség, mind minőség tekintetében, továbbra is célunk, hogy megszilárdítsuk helyünket a globális autóiparban és a világ öt vezető abroncsgyártójának egyikévé váljunk" – tette hozzá a cég első embere.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.