BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kik lesznek a Sólyom beszállítói?

A Magyar Telekom Nyrt., a T-Systems Magyarország Zrt. és az A-Híd Építő Zrt. is szerepel a Sólyom Holding minősített beszállítói adatbázisában.

Előbbi két cég például telefonok, irodai gépek és számítógépek beszerzésében segítene a Sólyomnak, utóbbi pedig mélyépítési építési beruházások kivitelezésében. „Megkezdtük a benyújtott nagyszámú részvételi jelentkezés feldolgozását. Több mint 100 gazdasági szereplő jelezte részvételi szándékát. A benyújtott részvételi jelentkezések feldolgozása folyamatos” – írta honlapján az új magyar légitársaság zökkenőmentes tevékenységének támogatására létrehozott vállalat.

Eddig 16 cég szerepel az adatbázisban, két biztonsági cég a takarítási szolgáltatásokra is bejelentkezett. Az adatbázis kétlépcsős eljárási rend. Jelenleg az első lépcső, a potenciális beszállítók feltérképezése, regisztrációja zajlik. A második fordulóban bocsátanak ki konkrét felhívásokat. Ezt szeptemberre ígérik. A tagsági díj évente az elnyert szerződések nettó ellenértékének 2 százaléka, de minimum 100 ezer forint.

A Sólyom nagyszabású és ambiciózus tervekkel bír (óvodát, rendelőintézetet, sportcentumot építene a dolgozóinak), 2017-re már 50 darabos flottával számolnak, köztük 10 szélestörzsű géppel (Airbus 330-as), amelyek akár Európán kívül is repülhetnek. Még augusztus közepén rövid időre leszállt az első Sólyom repülőgép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, de visszarepült az angol bázisra alkatrészekért. Vágó József, a Sólyom Hungarian Airways Kft. vezérigazgatója a repülőtéren újságíróknak elmondta: a repülőgép kifogástalan állapotban van, az első gép charter-repüléseket végez szeptember végéig, amíg a további lízingelt öt gép meg nem érkezik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.